0

Obľúbené produkty:

0
  • Nemáte žiadne obľúbené produkty.

+421 948 049 158(Po-Pia, 8-16:00 hod.)
Menu

iStop – zakladací klin pod kolesá so signalizáciou

Kód: SO-iStop
Farba žltá
Farba – svetlo zelená | červená
Materiál kov
Riadiaca jednotka 110 – 220 V | 24 V
Svetelná signalizácia LED svetlá 4“ (pr. 100 mm)
Zvuková signalizácia (dB) 0 – 114
Záruka 36 mesiacov

Popis produktu

Nakladací alebo vykladací priestor nákladného vozidla môže byť často rizikovým miestom nehody z dôvodu nedostatočnej komunikácie medzi vodičom nákladného vozidla a obsluhou nakladacieho zariadenia. Následky predčasného opustenia nakladacieho priestoru nákladným vozidlom môžu byť niekedy vážne alebo dokonca smrteľné. Na riešenie tohto problému ponúkame bezpečnostný systém iStop, ktorý pomocou svetelnej a zvukovej signalizácie a blokovania dverí vytvára účinný a veľmi pohodlný systém pre našich zákazníkov.

Zakladací klin pod kolesá s alarmom je vyrobený z kovu. Konštrukcia je bezdrôtovo prepojená s riadiacou jednotkou umiestnenou vo vnútri. Obsahuje aj zvukovú a svetelnú signalizáciu pomocou červených a zelených LED diód na vnútornej a vonkajšej strane. 

Zakladací klin je navrhnutý tak, aby eliminoval riziko predčasného opustenia nákladných vozidiel z nakladacích priestorov. Manipulácia s tovarom je preto možná až po umiestnení klina pod koleso nákladného vozidla, čo je zároveň podmienkou otvorenia rampových dverí. Túto konštrukciu možno deaktivovať otočením kľúča na riadiacej jednotke a systém možno používať aj pri nakladaní bez použitia dverí.

Ak sa klin vytiahne neoprávnene, spustí sa alarm v podobe zvukového a svetelného signálu. Zarážka je napájaná batériou a má životnosť až 1 rok.

Postup

1. Po príjazde k rampe vodič umiestni bezpečnostný klin pod zadné koleso nákladného vozidla. Na vonkajšej signalizácii sa automaticky rozsvieti červené svetlo, na vnútornej signalizácii sa rozsvieti zelené svetlo. Klin sa aktivuje, aby sa otvorili dvere. Zelené svetlo vo vnútri signalizuje možnosť nakladania, červené svetlo informuje vodiča, že nesmie odísť. V prípade vytiahnutia klinu sa spustí alarm a manipulant musí okamžite opustiť vozidlo.

2. Po dokončení nakladania manipulant stlačí modré tlačidlo, čím sa aktivuje zelené svetlo na vonkajšej signalizácii. Vodič odstráni klin a umiestni ho na na vopred určené miesto.

Ponúkame testovanie.


Súvisiace položky